Flere kaniner henger seg , noe som kunne ha vært unngått så vær obs på dette!

Det er mange som har kaniner ute i luftegård som dem har bygget opp for kaninene og det er kjempefint at de kan gå ute og det er også viktig og ha stor plass til dem så dem har god plass å bevege seg på. Likevel er det ikke alle som tenker over hvilken netting som er trygg og utrygg, det har vært flere opplevelser der eiere har kommet tilbake til kaninene sine hengende fast og døde i nettingen.

Skal man ha luftegård til kaninen må man alltid vær obs på hvor store hullene i nettingen er. Hvis hullene er store nok til at kaninen får hode igjennom er dette skummelt, det er ikke bare kaniner som henger seg, men også høner når de har for store hull i nettingen sin.
Det er alltid viktig og sørge for at hullene er små når man bruker netting og være sikker på at kaninen ikke kommer med hode igjennom.
På bildet er det to belgiske kjemper i kompost gjerde og de kan faktisk få hode presset igjennom dette også, derfor når vi har kaninene inni i den er vi der hele tiden og passer på så de ikke henger seg.

Dette kompostgjerdet har også kanin eiere opplevd at kaniner har hengt seg i, så det er viktig og være obs om du kjøper ett slikt. Hvis du ikke har tid til å følge med kaninen hele tiden, mens den er i luftegården anbefaler jeg og sørge for og kjøpe netting med bittesmå hull som er umulig for en kanin og få hode igjennom. Det er trist og miste kaninen sin fordi man ikke var obs på at de kunne henge seg i dette.

Derfor håper jeg alle kan spre dette videre til kanin eiere og gjerne del innlegget videre om ønskelig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hellakaninoppdrett

hellakaninoppdrett

21, Steinkjer

Hei. Jeg er en jente som driver eget oppdrett med rasen hermelin,rex og dvergvedder. På bloggen finner du mye viktig informasjon og kaniner generelt, for en kanin er ikke bare en kanin og er viktig og sette seg godt inn i det. Har du noen spørsmål så send til: Hellakaninoppdrett@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits