Før du skaffer deg en kanin

Det er mange som ønsker å ha en kanin fordi det er så lite arbeid med dem og de krever så lite, men dette er feil.
Før man skaffer seg en kanin er det flere ting man må tenke seg nøye igjennom å dyret krever mye stell og det tar tid og holde på med dem.
Selv om kaninen bor i ett bur betyr det ikke at den trives i buret. En kanin skal ikke bli boende og værende i buret sitt hele livet.

 

 

 • Kaninen er avhengig av og ha tilgang til høy daglig, dette er den viktigste maten den har og derfor er det viktig og ha høy tilgjengelig alltid i buret.

   
 • Kaninen må ute av buret daglig og få være ut 2-3 timer daglig for og være ute og strekke på føttene, hvis en kanin blir boende i buret over lang tid kan den risikere å få problemer med ledd og skader i kroppen som kan bli svært smertefullt for kaninen. Dette unngås ved å ikke la kaninen være innestengt i ett bur hver dag 24/7.
   
 • Skal du reise må du alltid sørge for at noen som kan med kaniner kan passe på dem og at de er i trygge hender, mens du er borte. De klarer ikke seg flere dager uten tilsyn, det er vårt ansvar at dyrene har det
  bra og lever.


   
 • Kaniner kan fort bli 8-15 år gamle og de kan bli eldre. Før du skaffer deg kanin må du være sikker på at kaninen kan være hos deg resten av sitt liv, ingen dyr fortjener å bli en kasteball!

   
 • Kaninen trenger en venn for og ikke bli ensom, to jenter går best sammen, om man ikke vil ha kaninene sammen i ett bur så sørg for at kaninen får en nabo så den får litt selskap å ikke blir ensom når du forlater huset og blir borte flere timer.

   
 • Kaninen skal ha ett bur på minst 100x50x60.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hellakaninoppdrett

hellakaninoppdrett

21, Steinkjer

Hei. Jeg er en jente som driver eget oppdrett med rasen hermelin. På bloggen finner du mye viktig informasjon og kaniner generelt, for en kanin er ikke bare en kanin og er viktig og sette seg godt inn i det. Har du noen spørsmål så send til: Hellakaninoppdrett@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits