Vær forsiktig med å lytte til dyrebutikkens råd

I dag tenkte jeg å ta opp ett veldig viktig tema med dere som handler om dyrebutikk. Dette syns jeg er så viktig og få frem, fordi det er mange nybegynnere der ute som søker råd og hjelp i dyrebutikk. Hvorfor dette ikke er å anbefale skal jeg nå forklare dere.
Selv om dyrebutikken selger dyre utstyr og mat, er det ikke dermed sagt at de er trygge og lytte på.
Fordi de har ikke så mye erfaringer, det eneste de driver med er for det meste å selge dyr til nye hjem.

DIGITAL CAMERA
Bildet er lånt fra Google.

Jeg har jobbet tidligere i dyrebutikk:
Da jeg jobbet i dyrebutikken syntes jeg det var utrolig synd på dyrene.
Alle hamsterne, marsvinene og kaninene var livredde i buret sitt, selv om vi skulle bare gi dem mat og vann.
Det skal ikke være slik, disse er ville dyr som skal selges videre til nye hjem å det er ikke noe godt dyrehold for disse stakkarene. Når de i utgangspunktet ikke er tilvendt mennesker i utgangspunktet.

Jeg syntes det var utrolig synd på dyrene som var det, i tilegg oppdaget jeg at de hadde satt marsvin og kanin sammen i bur. Dette er overhode ikke bra fordi en kanin og en marsvin er helt forskjellige dyr, de krever helt forskjellig mat og har forskjellig kroppsspråk i tilegg kan dette gi smittefare også.

Aldri kjøp dyr i dyrebutikken:
Ønsker man å kjøpe seg ett dyr er det alltid tryggest og kjøpe fra oppdrettere, fordi at man har ingen kjennskap til dyret i dyrebutikken og man har heller ingen garantier for at dyret er helt frisk eller ikke har smittefare med seg.

Lytt aldri til dyrebutikkens råd:
Har du noen spørsmål å trenger hjelp med noe så kontakt oppdrettere eller mennesker der ute som virkelig har erfaring og kan dette med dyrets beste.
Jeg kan også en del om kanin, men det hender jeg kontakter oppdretter om råd å spørsmål som jeg er usikker på. Fordi oppdretteren kjenner kaninene vi har bedre enn det vi gjør enda. Ingen spørsmål er dumme å det er bedre å spørre engang for mye enn for lite

Har du noen spørsmål du lurer på så kan du også spørre meg om råd å tips, jeg hjelper gjerne til.
Jeg har selv vokst opp med kaniner og har lært masse på både positive og negative måter. Så erfaring har jeg også litt av.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hellakaninoppdrett

hellakaninoppdrett

21, Steinkjer

Hei. Jeg er en jente som driver eget oppdrett med rasen hermelin,rex og dvergvedder. På bloggen finner du mye viktig informasjon og kaniner generelt, for en kanin er ikke bare en kanin og er viktig og sette seg godt inn i det. Har du noen spørsmål så send til: Hellakaninoppdrett@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits